На Сихові у Львові на будинках з’явилися надписи, в яких вказується що у цьому будинку є укриття, а ключі від нього можна взяти у такій та такій квартирі.

Проте, як стверджують мешканці, у деяких будинках, де вказано, що тут можна сховатися під час бомбардування, нема жодного укриття. А квартири, де б мали бути ключі від нього, це  номери квартир на перших поверхах.

Так, мешканка будинку по вулиці Скрипника, 21 звернулася з вимогою на Гарячу лінію Львова з вимогою прибрати неправдиву інформацію, а відповідальних за брехню покарати.

«Вимагаю зобов'язати відповідальних за подібні написи на будинках прибрати неправдиву інформацію. Ніяких ключів від укриттів у вказаних квартирах нема і ніколи не було. Для галочки вказані номери квартир на перших поверхах. Скрипника 21. Аналогічна ситуація по цілому Сихову», - написала вона.

Інша сихівчанка, Світлана Ковтун, після нетривалого від’їзду та повернення додому з подивом дізналася, що саме її призначили ключезберігачем  до входу до укриття в їхній будинок. Хоча самих ключів ані їй, ані сусідам вручити забули.

укриття
Такі брехливі надписи ЛКП понамальовувало по всьому Сихові

«Не була вдома кілька днів, приїхала і сьогодні побачила, що я, виявляється, відповідальна в нашому будинку по укритті мешканців! Несподіванка! Телефоную в ЛКП і питаю чому я ? Де то укриття? Відповідь - «Світлана, треба було когось написати, то написали вас. А укриття взагалі не має, то просто підвал, який непристосований для довгого перебування! А реального підготовленого бомбосховища на Сихові та й у Львові нема!!! Ну можливо ви сама знаєте де воно, то й мені скажете!! P.S. Ключів від того укриття в мене також нема, як і у квартирі 50», - каже вона.

В коментарях до її допису користувачі соцмереж жартують і радять не втрачати час, а скласти список мешканців, які претендують на місця у сховищі, зібрати з них кошти на замок та на дублікати ключів, а також розподіляти місця.

ІА "Вголос": НОВИНИ