Упродовж 2018 року капуста в Україні суттєво подорожчали овочі.

Про це розповів Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пишуть «Українські новини».

"За 9 місяців, як цього, так і минулого року, картопля і морква додали відповідно 14% і 78%. Що стосується капусти та цибулі, то 2018 року зростання ціни було суттєвішим, аніж минулорічне. І лише буряк цього року подорожчав менше, аніж у минулому році, в 2018 - на 14%, у 2017 - на 36%", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Дорошенко зазначив, що зростання вартості м'яса і молочних продуктів менше, аніж у минулому році.

"Зокрема, м'ясо-молочний лідер перших дев'яти місяців 2017 - сало, додало тоді 48%, тоді як за січень-вересень цього року зросло в ціні лише на 2%. Свинина минулоріч подорожчала на 42%, а в 2018 - на 8%, куряча тушка минулого року - на 32%, а в цьому - на 9%, яловичина в 2017 році - на 26%, 2018 року - на 10%, варені ковбаси попереднього року - на 19%, а зараз - на 9%", - відзначив він.

Зауважується, що м'який сир в 2018 році подорожчав на 1%, сметана - на 4%, молоко - на 3%, вершкове масло - на 4%.

Білий і чорний соціальний хліб у 2017 і 2018 роках подорожчали на 14%. За січень-вересень 2017 і 2018 курячі яйця подешевшали на 9%, а гречка - на 22%.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ