Біля села Росохач, що на Сколівщині, планують висадити майже 20 тисяч саджанців ялиці, модрини, ялини лісники. Так, сьогодні, 30 жовтня, розпочали висадку хвойних дерев.

Про це повідомляє Львівська обласна рада у фейсбук.

Відомо, що висадка дерев планується на території Славського дочірнього лісогосподарського підприємства об’єднання «Галсільліс» на площі 3,5 гектари.

За словами в.о. генерального директора обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства Львівської обласної ради ОКС ЛГП «Галсільліс» Івана Підгородецького, шість років тому на цій ділянці висадили молодий ліс, проте пожежа, яка виникла через підпал трави, знищила усі дерева.

«На цьому місці всі молоді культури згоріли.  На жаль, палії знищили те, що зробили лісники й кілька років на цій ділянці нічого не могло  рости. Минув час, тепер наші фахівці знову підготували грунт. Тому сьогодні ми приїхали сюди разом з громадськістю, щоб разом відновити ліс. Сподіваємося на те, що мешканці також оберігатимуть насадження, адже цей ліс буде корисним для громади», - наголосив Іван Підгородецький.

Фахівці розповіли, що для того, щоб дерева, які сьогодні посадили, міцно вкоренилися і почали активно рости, необхідно близько 4-ох років.

Що відомо про обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Галсільліс»

Підприємство засноване Львівською обласною радою у 2000 році. За понад два десятиліття «Галсільліс» об’єднує 18 дочірніх підприємств по всій області. Основне завдання колективу - збереження та відтворення лісу. 

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ