Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

«Дорогий український народе! Сьогодні ми відзначаємо День державного прапора. Високо піднімаємо вгору наш державний стяг і схиляємо голови у пам'ять про тих, хто під його небесно-золотим кольором віддав життя за Україну, за її волю, за честь, славу, за народ. Теперішній рік – час сторіччя початку української національної революції минулого сторіччя 1917 року. Наш синьо-жовтий прапор став символом Української Народної Республіки, згодом Західноукраїнської Народної Республіки. І саме під цим прапором тут, на Софійському майдані, 22 січня 1919 року відбулася історична злука обох молодих держав в єдину соборну країну», – сказав Порошенко, піднявши прапор.

Разом із верховним головнокомандувачем Петром Порошенком прапор піднімали п'ятеро військовослужбовців – полковник Давид Чубінашвілі, майор Євген Коваль, капітан Роман Скоробака, лейтенант Тарас Кучма і старшина Кирило Щукін. Їхні імена назвав у своїй промові Президент України, підкресливши велику роль українських захисників.

«Утвердження незалежності – це відповідальність нашого покоління, і незалежність дала нам цей шанс. Ми не маємо права його змарнувати. Доля незалежної держави залежить від кожного з нас, але головним гарантом є наші збройні сили – Збройні сили України, Національна гвардія, інші силові структури, які боронять Україну від російської агресії. Це вони у 2014 році звільнили від окупації більшу частину Донбасу, – сотні українських населених пунктів. Тому почесна місія підняти державний прапор сьогодні заслужено випала п'ятьом воїнам – визволителям Луганщини і Донеччини, – полковнику Давиду Чубінашвілі, майору Євгену Ковалю, капітану Роману Скоробаці, лейтенанту Тарасу Кучмі і старшині Кирилу Щукіну. Ризикуючи життям, вони свого часу встановлювали синьо-жовті прапори над Золотим, Красним Лиманом, Станицею Луганською та Торецьком», – зауважив Порошенко.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ