Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок мешканцю Стрийщини, який під час побутового конфлікту нетверезим побив свою родичку. Через два місяці внаслідок отриманих травм вона померла в лікарні.

Про це сказано у вироку суду, який опублікований у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як вказано в матеріалах справи, 6 червня 2021 року надвечір чоловік нетверезим прийшов додому до своєї знайомої. Між ними виник конфлікт, під час якого чоловік смертельно побив знайому. Вона померла за два місяці у лікарні.

У суді обвинувачений розповів, що того дня повертався додому з магазину і побачив на подвір’ї свою далеку родичку. Вони розговорились й зайшли до будинку, під час розмови між ними виник конфлікт, під час якого родичка його штовхнула, а він штовхнув її у відповідь та почав бити. Потім він пішов додому.

У вчиненому розкаявся.

Донька загиблої в суді розповіла, що мама жила сама, а вони з сестрою час від часу її провідували. Того дня вона знайшла її закривавленою вдома та викликала швидку.

Два місяці її мама лікувалася в хірургічному відділені, де 9 серпня померла.

Враховуючи обставини справи, суддя визнав обвинуваченого винним у вбивстві та призначив йому 8 років і 6 місяців позбавлення волі.

Крім цього, він має сплатити доньці загиблої понад 23 тис. грн матеріальної та 300 тис. грн моральної шкоди.

Цей вирок можна оскаржити в апеляції.

ІА "Вголос": НОВИНИ