Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що в область зайшла велика кількість ворожих військ з території росії.

Про це очільник області написав у Telegrami

"Конотопський район: велика кількість ворожих військ зайшла з території Росії.Сформований умовний «коридор», через який відбувається постійний рух військової техніки з Київської та Чернігівської областей у зворотному напрямку на Росію" , – написав Живицький

З його слів, росіяни «дуже бояться місцевих жителів і наших військових», тому відкривають хаотичний вогонь по людях, які з’являються біля техніки або вздовж руху колон.

“У Бурині 1 квітня окупанти обстріляли будинки мирних жителів (один чоловік отримав вогнепальне наскрізне поранення, він госпіталізований), а також цивільну машину з людьми – двох осіб із вогнепальними пораненнями госпіталізували”, – зазначив посадовець.

У Шосткинському районі ввечері 31 березня між Білопіллям та Путивлем російські військові затримали цивільну машину з людьми, у них забрали телефони та обіцяли дати їм місце для ночівлі. Але після цього зв’язок із затриманими зник. Станом на 1 квітня їх місце перебування невідоме, телефони вимкнені.

Як писав «Вголос», радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що Росія піде з усіх територій України, крім сходу і півдня – там спробує окопатися і диктувати свої умови.

ІА "Вголос": НОВИНИ