На острові Тайвань чоловіка оштрафували через те, що він відправив кота, за яким він більше не хотів доглядати, через поштову службу експрес-доставки, інформує Громадське.

Зазначається, що 33-річного чоловіка на прізвище Ян оштрафували на суму у 60 тисяч новозеландських доларів (майже 2 тисячі доларів США) за порушення тайванського закону про захист тварин.

Крім того, винуватцю виписали штраф на суму 30 тисяч новозеландських доларів за порушення Положення про профілактику інфекційних хвороб тварин, оскільки з'ясувалось, що кіт не був вакцинований від сказу.

Міський інспекційний центр з охорони тварин і охорони здоров'я у місті Тайбеї відстежив відправника за матеріалами служби доставки, провів розслідування інциденту, відтак звернувся до правоохоронців. Вони зв'язалися з мешканцем Тайваню і повідомили про штраф.

Чоловік пояснив, що намагався повернути кота у притулок, оскільки у нього бракувало часу доглядати за ним. Винуватець додав, що проблеми з рухливістю тваринки не покращились через травму, яку він намагався лікувати голковколюванням.

Директор Управління із захисту тварин Тайваню Чень Юань-цюань засудив інцидент. Він закликав людей використовувати правильні і законні способи, щоб позбутись тварин, за якими більше не можуть доглядати.

ІА "Вголос": НОВИНИ