На Тернопільщині чиновники отримували від місцевого підприємця специфічні хабарі за сприяння у безперешкодному веденні бізнесу. Серед подарунків, якими бізнесмен “задобрював” чиновників -  сертифікати мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок в готелі.

Про це повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі.

Підприємець повинен був надати сотні літрів пального, сертифікат на відпочинок та грошові кошти для прийняття позитивного рішення міськради щодо зарахування вартості проведених підприємцем ремонтних робіт в орендованому приміщенні в рахунок орендної плати.

23 липня правоохоронці затримали одну з фігуранток справи, яку називають організаторкою схеми, під час отримання чергового «подарунка» у вигляді сертифіката магазину Brocard на суму 25 000 гривень. Раніше вона отримала від бізнесмена подарунковий сертифікат на відпочинок загальною вартістю 30 000 гривень.

Посадовиці суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 240 тисяч грн та винесено ухвалу про відсторонення її від займаної посади на час досудового розслідування.

До злочинної групи входили депутатка міської ради, заступник міського голови Кременця, староста однієї з громад району та директор комунального підприємства.

Посадовиці та її спільникам вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Чиновниці загрожує строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. З

араз встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вимагання грошових коштів із місцевих підприємців.

ІА "Вголос": НОВИНИ