На Тернопільщині в чоловічому монастирі затримали харків'янина, якого підозрюють у зґвалтуванні та розбещенні трьох хлопчиків.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Злочини чоловік вчиняв в Харкові з 2018 по 2021 рік, коли працював вчителем фізкультури. Потім він звільнився і переїхав на Тернопільщину, де оселився в одному із чоловічих монастирів. Правоохоронці розшукали зловмисника і затримали його.

Під час розслідування поліцейські з’ясували, що у 2018-2021 роках підозрюваний працював вчителем фізичної культури у різних навчальних закладах Харкова. Протягом цього періоду харків’янин розбещував і ґвалтував трьох неповнолітніх хлопців. Першою жертвою ґвалтівника став 12-річний школяр.

В 2021 році підозрюваний звільнився та переїхав жити до чоловічого монастиря в Тернопільській області. Правоохоронці розшукали харків’янина. Його затримали, наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва однієї з окружних прокуратур м. Харкова чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156 КК України (Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, та у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої особи). Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ