У Великогаївській громаді біля Тернополя відкрили будинок для півсотні переселенців. В соціальному житлі люди зможуть протягом трьох років мешкати безкоштовно.

Про  це повідомляє голова громади Олег Кохман.

Проєкт реалізували за підтримки Червоного Хреста. На ремонт та забезпечення усім необхідним витратили близько 14 млн грн.

Будинок для переселенців розташований в селі Козівка Великогаївської громади.

Урочисте відкриття соціального житла відбулося 17 травня. Це колишня адміністративна будівля, ремонт в якій тривав понад 8 місяців. За словами голови громади Олега Кохмана, люди впродовж трьох років проживатимуть безкоштовно. Платити доведеться лише за комунальні послуги.

Загалом проєкт обійшовся в 14 мільйонів, 6 мільйонів 300 тисяч гривень виділили з бюджету Великогаївської громади. Решта фінансування – це гроші виділенні Тернопільською обласною організацією Товариства Червоного Хреста за фінансового сприяння Швейцарського Червоного Хреста.

Загалом в соціальному будинку є 16 блокових кімнат, із них 4 – для людей з інвалідністю. Також є 8 кухонь та санвузли. 

Також для будинку придбали генератор та окремо побудували котельню, тож опалення може бути електричне або ж твердопаливне. Щоб оселитися в соціальному житлі переселенці повинні подати заявки на проживання через ЦНАП Великогаївської громади або на електрону пошту громади. Серед претендентів виберуть ті сім’ї, яким житло є найбільш необхідне. Загалом на Тернопільщині зареєстровано 69 тисяч переселенців.

ІА "Вголос": НОВИНИ