На Тернопільщині інспектора ДСНС викрили на отриманні 17 тис. грн відкату за те, що він примушував підприємців укладати договори з надання послуг пожежної безпеки лише з потрібною фірмою.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області.

Відомо, що старший інспектор одного із районних управлінь ДСНС одержав понад 17 тис. грн відкатів. Службовець примушував підприємців укладати договори з надання послуг пожежної та техногенної безпеки лише з потрібними фірмами.

Правоохоронці встановили, що декілька працівників рятувальної служби оформили на родича кілька товариств, які спеціалізуються на протипожежній безпеці.

За свої послуги інспектор отримував від 10 до 20% від суми, зазначеної у договорах із замовниками. Під час оперативної роботи правоохоронці задокументували 2 факти отримання ним неправомірної вигоди.

Правоохоронці повідомили про підозру інспектору ДСНС. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу й відсторонення від займаної посади.

Йому загрожує позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ