Як повідомляє прес-служба поліції області, до правоохоронців звернувся дід хворої дівчинки. Він розказав, що у клініку «Охматдит», де була хвора дитина, прийшов чоловік, який представився Олександром Оленюхом і пояснив, що він учасник київського волонтерського руху.

Незнайомець сказав, що його організація готова внести свою частку грошей для лікування дівчинки. Коли сім`я збере 120-150 тисяч євро, то решту начебто оплатить ця організація. Крім цього пообіцяв, що оплатять усі організаційні витрати.

Коли гроші зібрали, «волонтер» приїхав до цієї родини у село Біла Тернопільського району. Батько та дід хворої дівчинки передали йому 120 тисяч євро. Той у свою чергу запевнив, що в Італії їх уже чекають.

Мама із донькою відразу полетіли за кордон, але їх там ніхто не зустрів. В аеропорту дитині стало погано і «швидка» відвезла її до лікарні. Але грошей родина уже не має.

Чоловіка, який викрав гроші, шукає поліція. Йому на вигляд 30-35 років, був одягнений офіційно, знається у медичних термінах. Зловмиснику загрожує 5-12 років за гратами.

ІА "Вголос": НОВИНИ