Хворим на дифтерію виявився 47-річний чоловік на Тернопільщині.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

Зазначається, що хворий проживає на межі Тернопільської та Хмельницької областей, по допомогу звернувся до лікаря на Тернопільщині, з яким уклав декларацію. За даними МОЗ, чоловік контактував з трьома особами, в т.ч. з однією дитиною. За місцем проживання пацієнта 21 жовтня проведено дезінфекцію.

У повідомленні йдеться, що чоловік щепився від дифтерії у 2017 році, втім даних щодо наявності попередніх обов'язкових 8-ми щеплень за віком немає.

«Щеплення від дифтерії формує антитоксичний імунітет, що захищає від важкого перебігу хвороби. Вакцинація 2017 року сформувала достатній рівень антитоксичного імунітету, що не дав розвинутися важким ускладненням», - зазначили у відомстві.

У Центрі громадського здоров'я та МОЗ України зауважили, що щеплення від дифтерії рекомендовано Календарем профілактичних щеплень дітям та дорослим кожні 10 років після 16-річного віку.

Вакцинуватися можна у свого сімейного лікаря.

Нагадаємо, начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги Департаменту охорони здоров’я КМДА Василь Животенюк заявив, що у Києві на сьогодні є близько 120 тисяч доз вакцини від дифтерії.

ІА "Вголос": НОВИНИ