Депутати Луцької міської ради Микола Федік («Свобода»), Павло Данильчук («Народний контроль»), Микола Собуцький («Самопоміч») звернулися до поліції щодо фізичного блокування входу до приміщення управління лісового та мисливського господарства та перешкоджанні журналістській діяльності невідомими особами. Про це інформує власкор «Вголосу».

Нагадаємо, що 3 жовтня під стінами Волинського управління лісового та мисливського господарства відбувся пікет із вимогою звільнити з посади його очільника Олександра Кватирка та виконувача обов’язки голови Держлісагенції України Володимира Бондаря. Після завершення акції «Геть лісову мафію!», лідери політичних сил і громадських організацій разом із журналістами спробували потрапили у приміщення управління лісового господарства, щоби вручити свої вимоги керівництву на чолі з Олександром Кватирком.

Однак при вході наштовхнулися на невідомих осіб типової зовнішності, дуже схожих на «тітушок». Зрештою, дозволили зайти делегації з п’ятьох осіб. Але зачинили двері перед журналістами.

Зважаючи на ці факти, організатори акції зареєстрували у міському відділі поліції повідомлення про злочин. У ньому зокрема йдеться про те, що невідомі особи створювали фізичні перешкоджання для учасників акції, депутатів і журналістів. Такі дії порушують основні права та свободи громадян щодо доступу до органу публічної влади. Також здійснювався недопуск працівників ЗМІ, чим було порушено ст. 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. Також заявники повідомили начальнику Луцького міського відділу поліції Олегу Кічуку про те, що депутат Луцької міської ради так само блокував вхід до кабінетів керівництва управління лісового господарства, чим порушив їхні законні вимоги, відповідно до статті 11 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», — про першочерговий прийом депутатів місцевих рад керівниками місцевих державних органів, які містяться на території Луцька.

Організатори заходу просять працівників поліції встановити невідомих осіб, котрі вчинили протиправні дії в приміщенні обласного управління лісового та мисливського господарства, та притягнути винних до карної відповідальності.

ІА "Вголос": НОВИНИ