Російська економіка, а відтак і добробут громадян країни-агресора продовжують платити високу ціну за геополітичні фантазії Володимира Путіна. Сьогодні, 24 січня, російський рубль обвалився до долара США до мінімум з жовтня 2020 року.

Крім того, триває падіння основних фондових індексів Росії. За день індекс Московської біржі впав понад ніж на 6% (впав до рівня грудня 2020) , індекс РТС впав майже на 8% (до рівня листопада 2020).

Російський Центральний Банк терміново призупинив купівлю валюти для потреб міністерства фінансів країни-агресора, але цей крок не допоміг - падіння фондових індексів продовжується. Зокрема, падіння показали акції усіх провідних російських компаній, від нафтогазової сфери й до IT та сфери послуг. 

Зауважимо, що російські фінансові ринки демонструють тенденцію до падіння від початку року, на тлі підготовки країни-агресора до повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, сьогоднішнє різке падіння було спровоковане інформацію про евакуацію з України дипломатів США та Великої Британії, про що повідомляв "Вголос". Крім того, жорстке падіння російського ринку спричинила також інформацію про приведення у бойову готовність сил НАТО та посилання континенту військ Альяну у країнах Східної Європи. 

Інвестори масово розпродують російські активи.

Загалом з початку 2022 року індекс МосБіржі впав - на 16,2%, а індекс РТС- на 20%. За січень акції Сбєрбанку впали - на 25%, Газпрому - на 17%, акції Яндекса обвалилися – на 30%. Рубль девальвував – 6%.

Нагадаємо, як повідомляв Вголос, міністерство закордонних справ Німеччини розробляє план евакуації своїх дипломатів з України на випадок загострення російської агресії.

ІА "Вголос": НОВИНИ