[media=165794,165795,165796] 

Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав голова групи терміналів ТІС порту «Південний» Андрій Ставніцер.

За його словами, сигнал SOS надійшов з корабля о 23:25. Він додав, що люди кричали і кликали на допомогу.

«Очевидно, стався бунт і поножовщина. Частина екіпажу (в основному турки) знеструмила судно і забарикадувалася. Судно дрейфувало в морі біля входу в порт «Південний». Диспетчери викликали буксир Champion який прийшов на допомогу і відбуксирував судно далі від каменів»,  – повідомив він.

За словами Ставніцера, члени екіпажу повідомили, що уся рубка була в крові. Капітан також втратив багато крові.

Він додав, що на допомогу прийшов спецназ СБУ і прикордонники, які взяли ситуацію під контроль.

 

У свою чергу Прикордонна служба з посиланням на турецьке консульство підтвердила цю інформацію, додавши, що сигнал SOS направив капітан. Згідно з повідомленням, ножові поранення отримали четверо членів екіпажу, вони госпіталізовані. За даними прикордонників, ситуація зараз під контролем.

За даними одеського видання 368.media, мова йде про п'яну бійку. Видання додало, що судно було завантажене металом і прямувало з Миколаєва в Йорданію.

Також в повідомленні з посиланням на джерело у Мінінфраструктури йдеться, що всього було два сигналу SOS – перший через відмову двигуна, а другий – через бунт.

«Два п'яних матроси вирішили з'ясувати стосунки з капітаном і сильно його побили. Той замкнувся в кают-компанії і викликав допомогу», – заявило джерело видання.

За його словами, 14 членів екіпажу зняли на берег для вияснення ситуації. Кілька людей отримали низку травм. На місце викликали турецького консула. На судні наразі перебуває троє членів екіпажу, а також спецназ СБУ. Ведеться розслідування інциденту.

ІА "Вголос": НОВИНИ