На вулиці Тракт Глинянський, яка пролягає через Лисиничі та Підбірці і веде до в'їзду у Львів, облаштували вуличне освітлення. Тепер мешканці зможуть почувати себе більш безпечно, адже раніше ця ділянка дороги ніколи не освітлювалася.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Керівник департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський розповів, що роботи з облаштування освітлення були розпочаті ще в 2021 році, одразу після входження села до складу Львівської громади. Тоді вдалося зробити значну частину робіт, а цього року – завершити їх. 

"Ця ділянка дороги, довжиною 3,5 км  ніколи не мала зовнішнього освітлення, хоча нею щодня активно користуються не лише водії, а й пішоходи кількох громад. Саме пішоходи через відсутність тротуару та брак освітлення постійно наражалися на небезпеку, надто у зимовий та осінній час. Були навіть летальні випадки. Тож після створення Львівської МТГ освітлення цієї ділянки було одним із пріоритетних у громаді", - зазначив Лукашевський. 

Вздовж вказаної ділянки вулиці встановили 121 оцинковану опору зі світлодіодними світильниками. Цього тижня об'єкт мають здати в експлуатацію.

Нагадаємо, у зв'язку з проведенням планових робіт з перепідключення новозбудованого водопроводу на вул. О. Кульчицької, завтра, 16 листопада, з 9:30 до 18:00 год буде припинено подачу води до кількох вулиць у Залізничному районі Львова.

ІА "Вголос": НОВИНИ