Про це повідомили у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Угода про співробітництво щодо надання технічної допомоги з метою сприяння оптимальному використанню Надзвичайної кредитної програми для відновлення України обсягом 200 млн. євро була підписана сьогодні, 15 грудня. Ця позика має забезпечити своєчасне досягнення очікуваних результатів і ефективне покращення інфраструктури та якості життя населення, постраждалого від конфлікту на сході України.

Водночас зауважують, що перший пакет проектів із якнайшвидшого відновлення у рамках цієї угоди вже затверджений Кабінетом міністрів. Він містить 69 проектів у п'яти східних областях України із загальним бюджетом 21,9 млн євро.

"Майже половина цієї суми піде на відбудову медичних закладів, 35% буде виділено на проекти у закладах освіти, 15% буде витрачено на житлові проекти, а 3% – на інші об'єкти соціальних служб", – йдеться у повідомленні.

Більша частина проектів впроваджуватиметься у Харківській (21 проект, 8,5 млн євро), Донецькій (17 проектів, 7,1 млн євро) та Луганській областях (26 проектів, 3,1 млн євро). Згідно з планом, у 2017 р. надійдуть нові проектні пропозиції, що забезпечить повне освоєння вищезгаданої двохсотмільйонної позики, додають у відомстві.

НРаніше повідомлялося, що на відновлення інфраструктури зруйнованого за два з половиною роки війною Донбасу потрібно щонайменше 20 млрд доларів. За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, вже розроблена дорожня карта щодо поступової відбудови Донбасу. Зокрема, вже є плани на 2017 рік.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ