Служба безпеки України затримали на Вінниччині доньку колишнього «голови» окупаційної «адміністрації» Чорнобаївки Юрія Турульова, яка підтримувала російських загарбників.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Служба безпеки затримала ще одну пособницю РФ під час комплексних заходів на Вінниччині. Зловмисницею є 30-літня донька колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова, якому СБУ раніше вже повідомила про підозру.

Як відомо, після захоплення Чорнобаївки фігурантка однією з перших підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації.

За протекції колаборанта Турульова його доньку призначили очільницею «відділу», де вона займалася запровадженням освітніх «стандартів» РФ на території захопленої громади.

Також відомо, що наприкінці липня минулого року колаборантка була делегатом на прокремлівському форумі під назвою «Ми разом з Росією», на якому схвалили так звану «декларацію розвитку регіону», яка фактично була планом інтегрування півдня України в економіку РФ.

Після визволення правобережної частини Херсонської області ворожа поплічниця переїхала до Вінниччини, де переховувалася під виглядом переселенки.

Зловмисниці обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину. Зрадниці загрожує до 12 років ув’язнення.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ