Львів попрощається з двома військовими, які загинули у боротьбі за Україну.

У суботу, 14 жовтня, об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону Віталія Казакова та Юрія Петріва. На площі Ринок міська церемонія прощання відбудеться об 11:30. Захисників поховають на Личаківському кладовищі.

Віталій Казаков народився за кордоном. Мешкав у різних населених пунктах України. У мирний час займався волонтерством та роздавав їжу нужденним. Проводив соціальні служіння в місцях позбавлення волі.

Після початку повномасштабного вторгнення рф Віталій став на захист України. Ніс службу на посаді стрільця-снайпера в 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Воював на південному напрямку.

Загинув 5 жовтня у 34-річному віці. Чоловік ріс без батьків. Із рідних у нього нікого не залишилося. Вічна пам'ять Герою!

Юрій Петрів народився у місті Нетішин, що на Хмельниччині. Навчався у школі № 2, а згодом закінчив Нетішинський професійний ліцей та Львівський інститут економіки та туризму.

Після навчання працював у ресторанній сфері та займався торгівлею у Києві. Упродовж 2015-2016 років Юрій ніс службу в зоні АТО в складі 39-го окремого мотопіхотного батальйону «Дніпро-2».

Згодом повернувся до цивільного життя. Захоплювався колекціонування монет та марок, вирощуванням квітів.

Знову став на захист Батьківщини після 24 лютого 2022 року. Боровся з росіянами на східному та північному напрямках фронту в складі 67-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 10 жовтня у 40-річному віці. У Юрія залишилися матір, брат, дружина та 8-річна донька. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ