Львів попрощається з трьома військовими, які загинули у боротьбі за Україну.

У вівторок, 5 вересня, об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону Івана Назаренка. На площі Ринок міська церемонія прощання відбудеться об 11:30.

На 14 годину в Гарнізонному храмі запланований чин похорону Ігоря Сподара та Василя Задорожного. О 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Трьох військових поховають на Личаківському кладовищі.

Іван Назаренко народився в місті Якутськ, що на росії. У 2006 році його родина повернулася в Україну. Чоловік жив у місті Новогродівка (Донецька область).

Навчався у Новогродівській школі № 7, після закінчення 9-го класу переїхав з родиною до Тернополя та здобув професійно-технічну освіту. Захоплювався грою на гітарі та фотографією.

Із 2021 року Іван проходив військову службу в Харкові. Став на захист України після початку повномасштабного вторгнення росії. Боровся з окупантами в складі 3-ї бригади оперативного призначення ім. полковника Петра Болбочана.

Виконував завдання на східному та південному напрямках. Загинув 19 серпня у 22-річному віці. У військового залишилися батьки, молодший брат та сестра. Вічна пам'ять Герою!

Ігор Сподар зі Львова. Закінчив школу № 30, а пізніше здобув освіту в «Львівській політехніці» (закінчив хімічний факультет та аспірантуру).

Після закінчення навчання доглядав за хворим батьком. Упродовж 2015-2016 років ніс службу в зоні АТО у складі 72-ї ОМБР ім. Чорних Запорожців. Після 24 лютого 2022 року Ігор знову став на захист Батьківщини та боровся з росіянами на південному напрямку. Служив у 116-й ОМБР 10-го армійського корпусу.

Воїн загинув 27 серпня у 43-річному віці. У Ігоря Сподара залишилися брат та сестра. Вічна пам'ять Герою!

Василь Задорожний народився у Львові. Згодом мешкав у селі Зіболки, що на Львівщині. Закінчив Зіболківську школу, а вищу освіту здобув у місті Лева. 

Працював у будівельній сфері, пізніше переїхав до Києва. Чоловік брав участь у Революції Гідності, згодом захищав Україну в зоні АТО у складі батальйоні «Айдар», а далі в полку «Азов».

Боронив місто Маріуполь. У 2021 році повернувся до цивільного життя та працював будівельником, підтримував родини загиблих побратимів. Повернувся на фронт в лютому минулого року.

Василь воював у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Брав участь у важких боях, визволяв Харківську область від росіян. Йшов у бій першим, врятував життя понад 10 побратимів. Отримав поранення, однак після лікування повернувся на війну.

За мужність захисника нагородили Почесним нагрудним знаком «Сталевий Хрест». Військовий загинув 30 вересня у 34-річному віці. У чоловіка залишилися мама та брат. Вічна пам'ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ