22 квітня у Львові попрощаються з трьома військовими, які загинули на війні з росією.

Об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону Любомира Мазурчака, Сергія Лемеця та Миколи Ковалишина. Героїв поховають на Личаківському кладовищі.

Любомир Мазурчак народився у місті Перемишляни, що на Львівщині. Закінчив місцеву школу № 1, а згодом Львівський поліграфічний інститут. Проходив військову службу та мав звання молодшого сержанта.

Став на захист України після початку повномасштабного вторгнення рф. Ніс службу в 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу».

Любомир загинув 16 квітня у 51-річному віці. У військового залишилися батьки, дружина та троє синів. Вічна пам’ять Герою!

Сергій Лемець львів’янин. Навчався у ліцеї № 18, закінчив військове авіаційне училище. Отримав диплом бакалавра та спеціаліста з менеджменту. Був командиром «Сотні Лева» під час Революції Гідності.

Упродовж 2014-2022 років виконував бойові завдання у зоні АТО/ООС. Також проходив службу в складі Головного управління розвідки, готував добровольців.

Перебував на фронті з перших днів повномасштабної війни. Нагороджений численними відзнаками – медаллю «Честь і слава» ІІ-ступеня, «За сприяння воєнній розвідці України» ІІ-ступеня.

Загинув 15 квітня  у 55-річному віці. У Сергія залишилися брат, дружина, сестра, брат та двоє синів, один з яких продовжує його справу. Вічна пам’ять Герою!

Микола Ковалишин народився у Львові. У ранньому віці втратив батька, який був ліквідатором катастрофи у Чорнобилі. Навчався у школі № 78, а згодом продовжив навчання у СЗШ № 43. Здобув освіту у Львівському ліцеї харчових технологій. Захоплювався військовою археологією.

Разом із братами у складі 2-ї окремої Галицької бригади захищав Україну від 24 лютого 2022 року. Воював на східному напрямку.

Микола загинув 19 квітня у 26-річному віці. У нього залишилися троє братів, мама та дружина. Вічна пам’ять Герою!

ІА "Вголос": НОВИНИ