На паркан будинку, де ночував священник Роман Гула, настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця в с. Ветли Камінь-Каширського деканату, невідомі почепили гранату.

Про це повідомили 10 травня на сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України.

Православна громада цього села в червні 2022 р. вийшла з юрисдикції Московського Патріархату і возз’єдналася з Православною Церквою України. Цьому передували парафіяльні збори, на яких більшістю голосів віряни ухвалили таке рішення та звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з відповідним проханням.

 

Проте, не всі місцеві жителі охоче погодилися на зміни. Прихильники МП продовжують активно пропагувати антиукраїнські наративи. Вдаються навіть до методів залякування: цього разу на паркан будинку, де перебував душпастир ПЦУ, підкинули гранату.

«Сьогодні вранці (10 травня, – ред.) на паркан будинку місцевої мешканки зловмисники повісили гранату. Ми одразу викликали поліцію. Правоохоронці шукають свідків, опитують людей», – зазначив о. Роман.

За його словами, жителі села впевнені, що такі дії – відповідь Московського Патріархату на перехід парафії до ПЦУ. Мовляв, прихильники МП не можуть із цим змиритися та досі налаштовані агресивно.

«Вони хочуть нас налякати, дати зрозуміти, що не хочуть бачити тут української Церкви. На превеликий жаль, ці люди досі не розуміють, що в Україні війна та продовжують підтримувати ворога», – каже настоятель храму.

За зовнішніми ознаками граната схожа на ручну осколкову гранату Ф-1, призначену для ураження живої сили противника в оборонному бою. 

ІА "Вголос": НОВИНИ