У Волинській області Служба безпеки України виявила та затримала білоруського шпигуна, який збирав інформацію про розміщення та пересування техніки ЗСУ та стан мобілізації на Волині.

Про це повідомила пресслужба СБУ у фейсбук.

Відомо, що шпигун з Білорусі проживав у прикордонному регіоні Волині кілька років та навіть був одружений з місцевою жителькою. 

Чоловік періодично їхав у Білорусь в особистих справах. Під час однієї із поїздок білоруса завербували спецслужби. Йому поставили завдання шпигувати за розміщенням та пересуванням військової техніки ЗСУ. 

"Злякавшись наслідків своїх дій, шпигун планував втекти до Білорусі. Однак його вчасно затримали співробітники спецслужби. 

Під час обшуку у нього знайшли фото військової техніки ЗСУ, а також відомчі документи однієї з місцевих рад Волині",  йдеться у повідомленні.

Таким чином, слідчі вручили білорусу повідомлення про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого ч.1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. Наразі він знаходиться під вартою.

Вголос раніше писав, що військове командування рф намагається приховати реальні втрати, а «200-тих» компенсує так званими ополченцями з «л/днр». Про це заявила СБУ,

ІА "Вголос": НОВИНИ