Про це повідомив адвокат Василь Нагорний, передає власкор «Вголосу».

Учора вкотре у Володимир-Волинському міському суді відбулося судове засідання у справі 22-ох бійців 51-ї бригади.

«Слухали свідка, майора, який з хлопцями разом виходив з оточення, і якого ці ж хлопці під час допитів не здали «сєпарам», коли ті питали, чи є серед них офіцер. Щодо самих показів, то це той випадок, коли кажуть «своя сорочка ближча до тіла». Офіцера ж чомусь не судять за ті ж дії. Бійці не стримували обурення і навіть задавали питання», – зазначив Василь Нагорний.

За його словами, два бійці вирішили завершити ці безкінечні судові засідання і подали клопотання про закриття справи за ст. 48 КК (зміна обстановки): «Це їхнє право і їхнє життя! Суд клопотання задовольнив. Наступне засідання – 16.08.2017 року. Разом з тим, відсвяткуємо й сумну річницю – три роки, як триває переслідування цих хлопців, вина яких лише в одному, вони відмовились стати сакральною жертвою недолугого, командування бойовими діями в 2014 році».

Нагадаємо, в цій справі звинувачують 22-х бійців, які в липні 2014 року, після 10 днів оточення, 10 днів обстрілів з «Градів» та мінометів, коли була розбита вся техніка, не дочекавшись прийняття рішень командування, самі виходили з оточення, потрапили в полон та були вивезені на територію Росії. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ