[media=150984,150985,150986,150987,150988] 

Про це власкору «Вголосу» повідомили у прокуратурі області.

Особи були членами громадського об’єднання з охорони правопорядку на Волині та з метою незаконного стеження, збору і використання у власних цілях та на замовлення третіх осіб конфіденційної інформації про особисте життя зокрема, й публічних осіб в регіоні, організували контрабандне переміщення в Україну спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, стосовно яких встановлені обмеження перебування у вільному обігу.

Йдеться про громадське формування «Варта порядку». Сьогодні посеред вулиці працівники СБУ затримали керівника формування – Олександра Тиводара. Проводили обшуки в його будинку та офісі «Варти порядку».

Вирішується питання про обрання викритим у злочинній діяльності особам запобіжних заходів та повідомлення їм про підозру у вчиненні контрабанди і незаконного придбання та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 201, ч. 2 ст. 359 КК України). Зауважимо, що за такі діяння передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Варто додати, що «Варта порядку» отримувала фінансову підтримку від фонду голови облради Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

ІА "Вголос": НОВИНИ