Про це власкору «Вголосу» стало відомо за підсумками засідання комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

На комісії депутати дійшли згоди, що концесія - ефективний засіб залучення інвестицій у впровадженні енергоефективних заходів на підприємствах, в установах та організаціях обласної комунальної власності.

Насамперед, в області хочуть замінити газові котли на твердопаливні, аби використовувати паливо, альтернативне природному газу. Очікується, що до 2020 року таким чином можна зекономити 2,9 млрд. грн.

Для того, щоб розпочати процеси передачі в концесію об'єктів теплопостачання в обласних комунальних закладах, потрібно прийняти рішення щодо порядку проведення конкурсу та затвердження конкурсної комісії. Питання вже розглядалося обласною радою минулого скликання, але не мало підтримки більшості.

На сьогоднішньому засіданні комісії рекомендовано Волинській ОДА спільно з КП Інформаційно-аналітичний центр «Волиньенергософт» розробити новий проект рішення та внести на розгляд обласної ради. Перший заступник голови облради, свободівець Олександр Пирожик закликав розробників документу врахувати всі критичні зауваження депутатів минулої каденції.

ІА "Вголос": НОВИНИ