Про це повідомив заступник голови облради, «свободівець» Олександр Пирожик, інформує власкор «Вголосу».

Відповідно до рейтингових оцінок, переможцями стали Сошичненська сільська рада Камінь-Каширського району, Камінь-Каширська міська рада, Крухиничівська сільська рада Локачинського району, Жидичинська ГО «Центр реалізації соціальних програм та міжнародних проектів», Дольська сільська рада Турійського району, Старозагорівська сільська рада Локачинського району, ГО «Сприяння» села Залізниця Любешівського району, Нуйнівська сільська рада Камінь-Каширського району, Шацька селищна рада, Холопичівська сільська рада Локачинського району та ГО «Деревчанка» села Деревок Любешівського району.

За словами Олександра Пирожика, серед переможців є проекти переважно соціально-культурного та освітньо-виховного спрямування, підвищення рівня комфортності дошкільнят і школярів.

«Як голова конкурсної комісії хочу обнадіяти ще понад десятьох учасників, які подали добротні проекти (всього до конкурсу було допущено аж 81 проект). За таких обставин одного мільйона гривень для наших громад очевидно недостатньо. Тому комісія сформувала резервний список переможців і рекомендуватиме обласній раді виділити для них ще один додатковий мільйон гривень, щоб ініціативи місцевих громад отримали якомога відчутнішу підтримку!» – додав він.

Проекти мають реалізувати до 25 грудня 2016 року.

Як писав «Вголос», у Луцьку довкола конкурсу громадських ініціатив розгорівся скандал. Представники громадської організації «Інститут волонтерства та громадської співпраці» відмовилися від виграшу у 45 тис. грн через «накручування» голосів та надіслали звернення міському голові Миколі Романюку з вимогою провести повторне голосування за найкращі ініціативи лучан.

Окрім того, волинські журналісти звернулися до виконувача обов’язків голови Національної спілки журналістів Сергія Томіленка з проханням втрутитись у ситуацію, що склалася навколо Волинського осередку НСЖУ та їхньої ініціативи про проведення фестивалю журналістики.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ