Про це йде мова у доповідній записці голови Шацької райдержадміністрації Ігоря Корольчука, адресованій Президенту України Петру Порошенку.

Як повідомив посадовець, приватне підприємство «Флора» під керівництвом Владислава Полякова ухиляється від сплати податків.

«Неодноразово по цьому підприємству я мав розмову з головою Волинської ОДА стосовно посилення контролю щодо сплати податків в бюджет району. На що знову отримав в категоричній формі заборону втручатися в діяльність  ПП «Флора». ПП «Флора» орендує в Шацькому районі земельні ділянки площею 176.6га, на яких вирощують лохину високорослу. Загальна сума річного орендного платежу за земельні ділянки складає 34 тис. грн., яка є меншою ніж 3% нормативної грошової оцінки. Мною, як головою РДА були направлені  листи  до голови ОДА щодо переоформлення  договорів оренди даних земельних ділянок згідно норм чинного законодавства. Дане підприємство є досить успішним (урожайність приблизно 873108 кг лохини за сезон, ціна на ринку 100 грн. за кілограм ягоди) Але це підприємство, маючи колосальний дохід відмовляється платити податки. На зборі урожаю лохини високорослої працюють приблизно 200 чоловік найманих працівників», - зазначив голова Шацької РДА.

Також він повідомив, що спроби легалізувати виплату зарплати на підприємстві були невдалими.

«Я направив лист на ім'я прокурора Любомльської міжрайонної прокуратури Грищенка Я.А. щодо вжиття заходів щодо сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб. Однак, ні з боку прокуратури, ні з боку ДФС ніяких заходів щодо сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб та легалізації працюючих на ПП «Флора» не вжито».

ІА "Вголос": НОВИНИ