У Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні встановили рентген-ангіографічну систему вартістю у понад 600 тисяч доларів. Про це інформує власкор «Вголосу».

Як свідчать статистичні дані, основна частка усіх смертей, зафіксованих у Ковельському районі, припадає на хвороби системи кровообігу, які в загальній структурі смертності займають понад 77 %. При цьому померлі від ішемічної хвороби серця становлять понад 85 % від випадків смерті, причиною яких стали хвороби системи кровообігу, а померлі від цереброваскулярних захворювань — понад 8 %.

Висока смертність від серцево-судинних і цереброваскулярних захворювань, зростання інвалідності потребує покращення рівня діагностики та лікування, що підтверджує доцільність впровадження нових технологій в їхньому лікуванні, зокрема комп’ютерної ангіографії.

Саме тому у рамках реалізації Субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» в центральній районній лікарні Ковельського МТМО встановлена рентген-ангіографічна система  Infinix-i Core+ INFX-8000V/G3, Canon (Toshiba). Вона дозволить проводити своєчасну діагностику серцево-судинної та судинно-мозкової патології і за короткий проміжок часу визначати локалізацію та обирати правильний метод подальшого лікування.

Щороку кількість хворих, котрі потребують ангіографії та коронарографії, перебуває в межах 600 осіб, в тому числі пацієнтів із ураженням серця — 400 осіб, ураження нервової системи — 30 осіб, ураження периферичних судин — 150 осіб, ураженням нирок — 45 осіб.

Очікуване завантаження ангіографа: проведення коронарографії, ангіографії судин різних органів — 720...840 осіб на рік; проведення стентування — приблизно 200 осіб на рік.

ІА "Вголос": НОВИНИ