Про це під час оперативної відеоселекторної наради у Волинській ОДА розповів начальник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Володимир Грушовінчук, повідомляє власкор «Вголосу»

«У зв’язку з такою спекою різко збільшилася кількість загорянь. Зокрема, за останню неділю виникло 6 пожеж на торфополях, була одна лісова пожежа й одна на полях. Ми вже ліквідували 4 пожежі на торфополях. Зараз пожежники борються із 4 пожежами, в окремих місцях працюють майже цілодобово впродовж трьох днів. Є осередки, де немає води, ситуація – близька до критичної», – доповів головний надзвичайник області.

За словами Володимира Грушовінчука, на гасіння полум’я витрачають багато коштів, а з паліїв стягують тільки мізерний штраф за адміністративне правопорушення – 180 гривень.

«Кошти витрачаємо на мастило, бензин, воду. Люди гасять пожежі вдень і вночі. Окрім роз’яснювальних робіт, потрібно використовувати метод батога», зазначив головний рятувальник області.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик доручив Володимиру Грушовінчуку підготувати звернення до УМВС та прокуратури, щоб стягнути з паліїв повну суму збитків від пожежі, враховуючи затрати рятувальників на паливно-мастильні матеріали.

Насамкінець голова Волинської ОДА додав, що має намір підписати розпорядження про введення в області стану підвищеної пожежної безпеки.

ІА "Вголос": НОВИНИ