Про це власкору «Вголосу» повідомили в поліції Волині.

Так, повідомлення про порушення виборчого законодавства зафіксували у Любешівському, Ківерцівському, Камінь-Каширськомута Маневицькому районах краю.

Зокрема, у селі Погулянка Любешівського району та у селі Добре Камінь-Каширського району на одній із виборчих дільниць офіційний спостерігач Громадянської мережі «Опора» зафіксував факт видачі виборчого бюлетеня членом ДВК для особи, яка не пред’явила паспорт громадянина України.

У райцентрі Камінь-Каширський повідомили про те, що на двох місцевих дільницях члени комісії почали наперед підписуватись у контрольних талонах, що заборонено законом.

До чергової частини Ківерцівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що у селі Клепачів Ківерцівського району спостерігач виборчої дільниці заважає здійснювати виборчий процес, веде себе неадекватно та не реагує на зауваження.

У селищі Маневичі повідомили про те, що в населеному пункті їздить автомобіль марки «Mercedes» синього кольору, на якому розміщені колонки і з яких, ймовірно, лунають слова агітаційного характеру.

Загалом із початку передвиборного процесу в регіоні та безпосередньо в день волевиявлення громадян до поліції надійшло 31 повідомлення, що пов’язані з порушенням виборчого законодавства. Із них 14 розглянули згідно із Законом України «Про звернення громадян» та за результатами перевірки списали до справи, за двома повідомленнями складені адміністративні протоколи, ще 15 – перебувають на розгляді.

У день виборів на території Волинської області порушень громадського порядку не допущено.

Відомості про всі події внесені до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. За всіма зверненнями проводиться перевірка.

ІА "Вголос": НОВИНИ