Про це Юлія Зінчук-Карповіч повідомила на своїй сторінці в одній із соцмереж.

За словами Юлії Зінчук-Карповіч, 26 жовтня у дівчинки піднялася температура, яку не вдавалося збити. О 23:00 у дитини почалася блювота, яка тривала протягом години, температура несподівано різко впала до 35,5 градуса. Тож батьки викликала «швидку», яка о 00:30 забрала дитину в інфекційне відділення Ковельської центральної районної лікарні.

«Черговий лікар Коц Юхим Павлович вирішив не брати в моєї дитини жодних аналізів, тому що черговий лікар лаболаторії не брав телефон або спав – Коц Юхим Павлович не захотів його будити. Дитина поступила бліда, сонлива, з температурою 35,5. Без жодних аналізів лікар призначив внутрішньовенну крапельницю-препарат Рінгера-лока 200,0 та NaCl 100.0, а також ще якийсь укол, найменування якого мені не повідомили. Протягом ночі до палати заходила лише медична сестра», – зазначає мати дівчинки.

О 06:00 27 жовтня температура в дитини була висока – 37,8, тож, аби її збити, дитині дали ібупрофен, а через дві години вкололи анальгін з димедролом.

«О 09:00 прийшов лікар-інфекціоніст. Без жодних аналізів лікар призначив антибіотик (найменування якого мені не повідомили), який одразу було введено моїй дитині. Дитину було направлено на УЗД серця, УЗД голови, кардіограму та рентген. Після цього стан дитини погіршився – вона була бліда, постійно спала та не плакала. Різко почали синіти губки, борідка, руки та ноги», – стверджує Юлія Зінчук-Карповіч.

Лікар-інфекціоніст викликав дитячого невропатолога і кардіолога, які, за словами матері, не дуже поспішали. Обстеживши дитину, лікар-кардіолог жодних сердечних вад чи збоїв не виявив. Водночас лікар-невропатолог упевнено заявила, що в дівчинки звичайне ускладнення після інфекції, інтоксикація організму.

«О 12:00 27 жовтня дитину перевели до реанімації відділення Ковельської центральної районної лікарні. Там дитині одягли кисневу маску, яка не виконувала свою пряму функцію, оскільки була призначена для дорослї особи, тому за розміром і будовою не підходила дитині. Кисневу маску я весь час притримувала рукою на обличчі дитини. Крім цього, нас із дитиною перекидали з ліжка на ліжко, оскільки в цей час лікарі отримали нові ліжка, тому увага медперсоналу була повністю зосереджена на розподілі такої гуманітарної допомоги. Дитині о 14:00 знову поставили внутрішньовенну крапельницю, в яку ще щось добавляли з укола. Стан дитини динамічно погіршувався. На мої численні зауваження та запитання лікарі не реагували, монотонно повідомляли мені, що стан поліпшився і моя дитина йде на поправку, але діагнозу вони мені не повідомляли, говорили тільки, що підозра то на те, то на щось інше», – заявляє жінка.

На численні прохання Юлії Зінчук-Карповіч повідомити діагноз дитини, а також назву препаратів, які застосовують у процесі її лікування, лікар Андрій Гуска запевняв, що все гаразд та ліки допоможуть.

«О 18:00 27 жовтня стан моєї дитини погіршувався, вона почала дуже плакати і кричати, махати руками, я повідомила це лікарю Олесі Гончаровій, а це, на її думку, був добрий знак, дитина пішла на поліпшення (як повідомили мені луцькі лікарі, моя дитина плакала від великого болю). О 20:00 лікар повідомила, що будь-які підстави для хвилювання відсутні. Дитині повторно поставили крапельницю Рінгера-лока 200,00. Моя дитина сильно кричала», – наголошує матір.

О 23:00 того ж дня приїхала реанімаційна «швидка» із Луцька.

«Коли вони побачили мою дитину, то задали перше питання: чому вона не обігрівається, а також були шоковані станом моєї дитини. Тому що, коли їх викликали ковельські лікарі, вони повідомили, що дитина в стабільному стані. Коли нас забирали луцькі лікарі, моїй дитині ковельські медсестри поклали 1,5 літрову пляшку теплої води в ноги, щоб я відігрівала свою дитину: ручки і ніжки в неї були сині. Лікарі обласної лікарні були вражені халатністю ковельських колег. Лікарі обласної лікарні моментально поставили діагноз: «менінгіт». О 00:30 ми прибули до Волинської обласної клінічної лікарні. Всю дорогу лікар-реаніматолог розтирав кінцівки дитини, намагаючись їх розігріти. Лікарі Волинської обласної клінічної лікарні були шоковані запущеним станом дитини, бездіяльністю та безвідповідальністю ковельських колег. О 05:00 в моєї донечки зупинилося серце. Однак завдяки професіоналізму та кваліфікації лікарів Волинської обласної клінічної лікарні дитину вдалося врятувати. Але о 07:50 моєї донечки не стало», – пише жінка.

Тож у тому, що дитину не врятували, батьки дівчинки звинувачують лікарів Ковельської районної лікарні, зокрема лікаря-невропатолога та реаніматолога, і хочуть, щоб їх належно покарали.

У Волинському обласному управлінні охорони здоров’я факт смерті від менінгіту 9-місячної дівчинки підтвердили. Наразі триває службове розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ