Про це Нашим грошам повідомило джерело у прокуратурі.

Смолянець – єдиний, по кому винесено вирок з цих фігурантів. За даними сайту «Судова влада», вирок по Смолянцю постановлено Печерським районним судом столиці 17 лютого 2017 року.

За даними джерела, поліцейський отримав 5 років умовно та мусить відшкодувати  державі близько $20 тисяч збитків.

Смолянець міг сісти на строк до 12 років. Його звинувачували у створенні злочинної організації, вчиненні злочину групою осіб, отриманні хабаря $40 тис, порушенні правил охорони або використання надр. У липні 2016 Смолянцю було повідомлено про підозру. У підозрі було вказано, що Смолянець у період з січня по липень 2016 року на території Рівненської області брав участь у злочинній організації, яка займалася незаконним видобутком бурштину-сирцю.

Чим керувався суд, коли змусив відшкодувати Смолянця лише $20 тис., невідомо. За даними «Наших грошей», що минулого року правоохоронці обшукували кафе дружини Смолянці і вилучили там $ 83 тис.

Генпрокурор Юрій Луценко 18 квітня повідомив,  що Смолянець нібито і досі продовжує знайомитись зі справою. Хоча дані про винесення вироку поліцейському оприлюднені на державному сайті «Судова влада» ще у лютому. Самого вироку у Єдиному реєстрі судових рішень немає з невідомих причин немає.

За словами Луценка, у «бурштиновій» справі до кримінальної відповідальності притягнули  31 людину. Зі слів генпрокурора, 12 бригадирів старателів визнали свою вину і дали показання на організаторів. А 13 рядових копачів підписали угоди зі слідством.

В той же час, додав генпрокурор, шестеро організаторів «бурштинової» мафії знайомляться з результатами слідства. У тому числі це Андрій Боровик, Вадим Топольський, Вадим Федорук, а ще колишній працівник правоохоронних органів Андрій Гаврилюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ