Служба безпеки, військові та поліція встановили блокпости на шести в'їздах до міста, передає 5 канал.

Миколаївщина розташована на чорноморському узбережжі. І від серпня 2016-го року тут діє «жовтий», передостанній, рівень терористичної загрози.

Головна робота на блокпостах – у патрульних. Вони вирішують, які машини зупиняти для перевірки документів та огляду. «Дивимось також по номерним знакам, тому що Миколаїв знаходиться на транзитній території, через місто їде велика кількість транспортних засобів з різних регіонів України», – зазначає інспектор Патрульної поліції Дмитро Румо.

Водії до таких додаткових заходів безпеки ставляться з розумінням. З патрульними не сперечаються. Військові на блокпостах – у режимі очікування. На випадок позаштатних ситуацій. До яких, запевняють, повністю готові: «Повністю боєкомплект, штатне озброєння. Все, як потрібно. Ми ж військові».

Речник управління СБУ в Миколаївській області Андрій Середич додає: «Це перший і наочний, скажімо так, рівень, помітний оку кожного. СБУ, а також іншими підрозділами, що входять до антитерористичного центру, вживаються й інші заходи. Негласні, скажімо так».

Такі посилені заходи безпеки у місті та області діють до завершення травневих свят.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ