Гості відвідали екопросвітницький центр, ознайомилися із виставкою художніх робіт «Очі тварин, птахів та комах», оглянули експонати музейних кімнат історичної спадщини краю, мілітарних експонатів, повідомили у прес-центрі Яворівського НПП.

Не менш захоплюючим виявились мандри учнівської та студентської молоді, педагогів навчальних закладів області екопросвітницькою стежкою Івана Франка, місць, які колись відвідував Великий Каменяр, де писав свої знамениті твори, серед яких повість «Лель і Полель», поема «Мойсей» та інші.

Кожна екскурсія закінчується обміном вражень від перебування у  природному середовищі, міркуваннями про порядок поведінки в лісах, на річках, способи збереження та охорони рідкісних тварин, птахів та рослин. Саме така форма спілкування із відвідувачами парку позитивно впливає на формування екологічної культури, розуміння значення сталого розвитку, в основі якого раціональне використання природних ресурсів.

«Екскурсії, мандрівки спеціально облаштованими маршрутами та екостежками – це уроки в умовах природного середовища. Наші спеціалісти намагаються надати їм емоційності, розвинути інтерес в школяра, дорослої людини до природних явищ. Викликає зацікавленість інформаційне облаштування території місць масового відвідування парку. Умови відпочинку, активна співпраця із туристичними структурами, навчальними закладами, профспілками позитивно впливають на популярність Яворівського НПП серед мешканців не тільки Львівщини, України, а й туристів із-за кордону», - розповів директор Яворівського НПП, заслужений природоохоронець України М.Біляк.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ