20-річна закарпатка прихистила 60-річного переселенця, а потім вийшла за нього заміж. Пара чекає на первістка.

Жителька Хуста, що на Закарпатті, 20-річна Моніка Кадар прийняла в себе вдома переселенця з Маріуполя Павла Гладковського. Незважаючи на те, що чоловікові майже 60 років, між ними спалахнуло кохання.

Історію закарпатки та її обранця розповідає місцеве видання «Карпатський об’єктив».

Дівчина розповіла, що від початку повномасштабної війни планувала прийняти у себе вдома якусь родину із зони бойових дій, адже проживала сама у великому будинку.

Спочатку у неї жила молода мама з двома дітьми і Київщини. Коли у столиці стало більш спокійно, вони повернулися додому. Потім дівчина прихистила одну бабусю з Херсонщини, яка згодом виїхала за кордон.

«Третім був Павло. Він приїхав у травні. Із палаючого міста його вивезли сусіди. В машині була вагітна жінка, і їх не дуже перевіряли. Сам Павло мав поранення і йому потрібна була медична допомога, тож через блокпости проїхали більш-менш спокійно», – зазначає жителька Хуста.

Сам чоловік розповідає, що виїжджав з Маріуполя з уламковим пораненням плеча. Будинок, у якому він мешкав, стерто з лиця землі. Тому повертатися йому нікуди.

Спочатку чоловік жив у Запоріжжі, а потім у Львові. Пізніше волонтери запропонували йому переїхати на Закарпаття, адже там з'явилося вільне місце.

Чоловік пригадує, коли вперше побачив Моніку, то й не міг подумати, що між ними виникнуть стосунки. До молодшої на 40 років дівчини він ставився спочатку, як до доньки.

Сама Моніка зізнається, з чого розпочалося їхнє кохання.

«Два місяці ми жили, як чужі люди, хоча Павло допомагав мені у всьому. Та ставився, як батько до доньки. Але потім в одну мить все змінилося. Я сильно посварилася з братом по телефону і він взявся мене заспокоювати. Тоді ми вперше поцілувалися. А далі все пішло-поїхало. Через місяць після цього ми розписалися. Весілля не робили, просто оформили стосунки. Навіть фото на згадку не маємо! Зараз війна, не до святкувань ні мені, ні Павлові. Але свято на нашій вулиці буде, просто трохи згодом. Коли народиться наш первісток, на якого, власне, й чекаємо», – заявляє вона.

Друзі та рідні дівчини на стосунки із набагато старшим чоловіком відреагували з непорозумінням.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ