Про це повідомила прес-служба ДСНС.

Протягом години вогонь охопив господарські будівлі у населених пунктах Ракошино, Кузьмино та Великі Ком’яти.

Пожежу в с. Ракошино помітили мешканці сусідніх будинків. О 07:13 вони повідомили про подію до Служби порятунку "101". Для ліквідації вогню по вул. Дружби прибуло два відділення мукачівських рятувальників. О 09:25 вони локалізували пожежу й об 11:00 – ліквідували. Пожежою знищено 1,5 тонни сіна, перекриття та покриття будівлі на площі 70 м2.

Під час гасіння пожежі травмувався сусід власниці 1977 року народження. Його, до прибуття пожежних підрозділів, каретою «швидкої»  госпіталізували до Мукачівської районної лікарні. У потерпілого медики діагностували термічні опіки нижніх кінцівок ІІ-ІІІ ступеню важкості.

Згодом, о 07:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді по вул. Леніна в с. Кузьмино Мукачівського району. До гасіння задіяли два відділення вогнеборців з райцентру. Спільними зусиллями вони о 09:25 локалізували загорання, й об 11:50 – приборкали стихію. Полум’я встигло знищити 2 тонни сіна, перекриття та покриття надвірної споруди на площі 72 м2.

Подібна пожежа трапилася у с. Великі Ком’яти Виноградівського району. У приватному обійсті по вул. І. Франка загорілася надвірна споруда. Власниця господарства вийшла на двір і побачила, як у дах будівлі влучила блискавка. Внаслідок цього виникла пожежа, яка швидко охопила сарай, свинарник і частину літньої кухні. 54-річна господарка разом із 31-річним сином і його 18-річною дружиною кинулися рятувати свійських тварин. Через сильне задимлення всі троє людей отруїлися чадним газом. Бригада «швидкої», що прибула на місце події, надала першу медичну допомогу власниці. Молодих людей доправили до Виноградівської районної лікарні. Тим часом бійці 6-ї державної пожежно-рятувальної частини о 09:10 локалізували пожежу й о 10:22 – її ліквідували. У вогні загинуло троє свиней та знищено перекриття й покрівлю споруди на площі 60 м2.

ІА "Вголос": НОВИНИ