Поліцейські викрили незаконну схему на Закарпатті, за якою чоловікам призовного віку за 7 тисяч доларів робили фіктивну "інвалідність" і переправляли за кордон.

Про це інформує пресслужба Національної поліції.

Перекрили незаконний канал перетину кордону особами призовного віку оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчі обласної поліції, - йдеться у повідомленні. 

Організував його мешканець Закарпатської області та залучив до оборудки двох львів’ян. Аби чоловіки призовного віку мали правові підстави виїхати за кордон, фігуранти надавали їм підроблені  медичні документи про наявність у них інвалідності та онлайн супроводжували їх поїздку потягом.

3 червня поліцейські затримали ініціатора схеми в Мукачеві під час отримання 7100 доларів. А його спільників затримали у Львові співробітники управління стратегічних розслідувань Нацполіції.

У ході затримання правоохоронці вилучили в зловмисників копії документів тих осіб, яких імовірно планували переправляти за кордон, зокрема копії паспортів, свідоцтва про народження та COVID-сертифікати.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон може загрожувати до 9-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, навіть колишній ватажок бойовиків так званої «ДНР» Ігор Гіркін-Стрєлков визнав, що українські військові в Сєвєродонецьку перейшли в контратаку і мають просування.

Додамо, на Київщині правоохоронці ліквідували канал фінансування російської агентури в Україні. Під час обшуків в учасників угруповання виявили понад 13 мільйонів у гривневому еквіваленті.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ