У Закарпатській області лабораторно підтвердили випадки коронавірусного штаму «Дельта». Так, недугу виявили у двох осіб, які недавно повернулися з Росії.

Про це у Телеграм повідомив місцевий журналіст Віталій Глагола, зазначивши, що зазначену інформацію підтвердив головний лікар обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

«Мова йде про родину, яка повернулася на Закарпаття із Росії. Це родина, яка приїхала в область із Санкт-Петербурга до родичів. Чоловік раніше перехворів на «Дельта» штам в Росії, а от його дружина вже хворіла тут і два тижні провела в реанімації інфекційної лікарні. Крім того, із такими ж симптомами в лікарню потрапили і батьки цього закарпатця. Найімовірніше, вона заразилась від чоловіка, а його батьки вже від неї. Дуже важко проходило лікування. Саме тому ми направили їхні аналізи на Київ. А вже звідти їх направили на дослідження в Європейську лабораторію, де сьогодні підтвердили наявність у наших пацієнтів штаму «Дельта», - зазначив медик.
Варто зазначити, що інфіковані пацієнти вже лікуються вдома, їх напередодні виписали з медзакладу.
«Ми запідозрили у них саме штам »Дельта« через важкий перебіг хвороби, який у людей такого віку протікає зазвичай легше. А тут молода жінка два тижні провела у реанімації! Ну й додало впевненості те, що вони повернулися із Росії, де зараз повно штаму »Дельта". І зразу батьки її чоловіка із такими ж симптомами до нас потрапили» - зазначив Поляк.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ