У суботу, 25 грудня, працівники державної лісової охорони Лазещинського лісництва ДП «Ясінянське ЛМГ» перешкодили незаконній вирубці лісу. Порушники, втікаючи від поліції, перекинули вантажівку.

Про це повідомляє Закарпатське ОУЛМГ.

«Наближаючись до вантажівки, майстри лісу були помічені невідомими особами, які швидко сіли в завантажений деревиною автомобіль ЗІЛ 131 без номерних знаків та зникли з місця події», - йдеться у повідомленні.

Про факт крадіжки повідомили мобільну рейдову бригаду ДП « Ясінянське ЛМГ» на чолі з лісничим Лазещинського лісництва Кувіком В. І., яка прибула на зустріч лісопорушникам збоку смт Ясіня.

"Втікаючи від переслідування, рухаючись у бік населеного пункту присілку Стебний, вантажівка з незаконно добутою деревиною перекинулася у потічок, а невідомі особи, які вчинили лісопорушення, зникли з місця аварії", - розповіли охоронці.

Рейдова бригада виявила перекинуте авто з деревиною і викликала на місце події поліцію і слідчо-оперативну групу. До місця прибули головний лісничий Ластовецький М. В., заступник директора Гутелюк Ю. М., начальник відділу лісового господарства Кувік В. І. та майстер лісозаготівель Лазещинського лісництва Романюк І. І.

Правоохоронці провели заходи щодо встановлення власника вантажівки та осіб, які причетні до крадіжки лісу. За попередніми оцінками лісопорушниками було незаконно вивезено з лісового фонду підприємства деревини ялини європейської в об’ємі 8,5 кубм.
 
"За виявленим фактом крадіжки деревини розпочато розслідування за підсумками якого винні особи будуть притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, на Львівщині іноземець збив 11-річного хлопчика, втікаючи від поліції.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ