На Закарпатті подружжя напало на прикордонників Мукачівського загону. Співробітницю ДПСУ госпіталізували.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

На одному із контрольних постів під час перевірки водій «Mitsubishi» відмовився надати доступ до огляду автівки. У машині також перебували його дружина, двоє дітей та ще одна родичка. Створивши конфліктну ситуацію, чоловік спробував на великій швидкості втекти. Проте за кілька хвилин прикордонники його наздогнали.

Далі дружина водія завдала удару в обличчя прикордонниці, а чоловік напав на іншого прикордонника.

«Під час з’ясування та документування обставин правопорушення подружжя постійно викрикувало погрози та нецензурну лайку в бік співробітників прикордонної служби, навіть у присутності своїх малолітніх дітей», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прикордонницю з травмами було доправлено до лікарні.

Стосовно обох громадян, які відмовлялись виконувати законні вимоги прикордонного наряду, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст.185.10. Крім того, про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», прикордонники направили повідомлення до Нацполіції. Також щодо виявлення ознак правопорушення, відповідальність за яке передбачено ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей», буде направлено повідомлення до служби у справах дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ