Прикордонники Чопського загону затримали громадянина Нігерії, який намагався переплисти річку Уж, щоб дістатися до Словаччини.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України - Західний кордон.

Як з'ясувалось, в неділю зранку, 26 грудня, прикордонний наряд відділення «Паладь Комарівці» помітив рух невідомої особи в бік кордону. Військовослужбовці одразу сповістили до прикордонного підрозділу та висунулись для його затримання.

Порушник встиг подолати загороджувальний паркан та рухався у напрямку річки Уж, якою проходить кордон зі Словаччиною.

Побачивши прикордонників, не зважаючи на холодну погоду, чоловік стрибнув у річку. Але він одразу зрозумів, що погарячкував, адже глибина річки та швидкість течії виявилися не такими, як він собі уявляв, і дістатися протилежного берега в таку пору року йому абсолютно не під силу. Тож порушник спробував повернутися назад, проте прикордонникам довелося йому допомагати вибратися на берег.

Іноземець розповів, що він родом з Нігерії. Чоловік деякий час працював у Харкові двірником, але вирішив перебратись до країн ЄС, у пошуках кращого життя.

У затриманого виявили 900 євро, ноутбук, планшет, мобільні телефони та інші речі. Наразі прикордонники перевіряють правдивість слів затриманого, проводять перевірочні заходи, зокрема по встановленню його особи.

Іноземця притягнуть до адмінвідповідальності за ст. 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» КУпАП. Рішення у справі прийматиме суд.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ