У прикордонному районі Закарпатської області Служба безпеки України запобігла вчиненню терористичних актів, організатором яких виявився агент російських спецслужб.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, зловмисники планували здійснити підпал генконсульства сусідньої країни і замовити вбивство громадського діяча. Крім того, вони намагалися вчинити теракти для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні та дискредитації України на міжнародній арені.

Правоохоронці викрили зловмисників і встановили особу організатора. Ним виявився уродженець Луганської області, завербований представниками спецслужб РФ.

«За завданням своїх кураторів агент планував вчинення підпалів зарубіжної дипломатичної установи, декількох автомобілів з іноземною реєстрацією і пошкодити історичний пам’ятник на території Закарпаття. Крім того, зловмисник підшукував виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За здійснення злочину він «гарантував» 30 тис. доларів. Серед інших завдань іноземного агента був також збір і передача спецслужбам РФ секретних відомостей про військові об’єкти на території регіону», - наголосили в СБУ.

Документ російського агента

За оперативними даними, зловмисник переховується в Росії. Заходи з розшуку та затримання тривають.

ІА "Вголос": НОВИНИ