На Закарпатті представники ТЦК та СП зупинили 23-річного водія вантажівки з критично важливими ліками на перевірку документів, після чого його доправили в центр комплектування та виписали повістку. Ліки так і не вдалося доставити до важко хворих пацієнтів.

Ситуацію представники Закарпатського ОТЦК та СП  прокоментували у Facebook. 

«Повідомляємо, що 29.05.2024 року на блокпосту в районі н.п. Нижні Ворота була зупинена вантажівка, за кермом якої був громадянин, який не мав при собі військово-облікових документів», - йдеться у повідомленні.

В пресслужбі нагадують, що відповідно до чинного законодавства України військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років повинні при собі мати військово-облікові документи. З огляду на це, водія вантажівки доправили до Мукачівського РТЦК та СП, щоб уточнити облікову інформацію – після чого йому виписали повістку.

"Спільною групою оповіщення, яка складається з представників національної поліції та територіальних центру комплектування та соціальної підтримки, громадянин був доставлений до Мукачівського РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних. Перевіривши факти, йому була виписана повістка за місцем проживання.Н е вперше ми вимушені нагадати логістичним компаніям та автоперевізникам відповідальніше ставитися до військового обліку своїх працівників", - зазначили у ТЦК.

Стосовно цієї ситуації висловився і правозахисник Дмитро Шерембей. За його словами, «ТЦК зірвали поставку критичних ліків», виписавши повістку 23-річному водієві.

«Він повідомив, що везе ліки і важливу деталь — при транспортуванні має бути збережено холодовий ланцюг для того щоб препарати не зіпсувались… Неправомірні дії співробітників Мукачівського РТЦК та СП призвели до зриву поставки препаратів до Тернополя та Івано-Франківська», – коментує правозахисник.

Він зауважує, що водія змусили пройти ВЛК і вручили повістку з вимогою явитись з речами в Мукачівський військкомат на наступний день після 4-годинної перевірки облікових даних. Проте, за словами Шерембея,  23-річний водій взагалі не підлягав мобілізації.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ