У вівторок, 25 травня, просто на пероні головного залізничного вокзалу Львова знайшли понад 600 грамів ртуті. Про це повідомила пресслужба Головного управління ДСНС Львівщини. Так, посеред перону біля смітника хтось розлив небезпечну речовину. На місце, де стався інцидент, одразу прибули рятувальники. Вони почали збирати ртуть. Відомо, що загалом надзвичайники зібрали 610 грамів небезпечної речовини. Після цього вони відправили ртуть на утилізацію. Наразі невідомо, хто саме розлив ртуть на залізничному вокзалі, що знаходиться на площі Двірцевій, 1. Всі деталі встановлюються. [media=66367,66368]

Чим небезпечна ртуть

Ртуть - це метал сріблясто-білого кольору. Вона є набагато важча, ніж вода. Пари ртуті та її сполуки є дуже небезпечними для людини, оскільки вони викликають сильне отруєння організму. Симптоми отруєння ртуттю проявляються не зразу, а через 8-24 години. Так, у людини, яка отруїлась небезпечною речовиною, починає боліти голова, спостерігається загальна слабкість, болять ясна та живіт. Варто зауважити, що при потраплянні ртуті в організм, речовина залишається там на все життя.

Що робити при отруєнні ртуттю

При важкому отруєнню небезпечною речовиною потрібно негайно промити шлунок водою з 20-30 гр. активованого вугілля. Після цього рекомендується випити молоко, а потім проносне. Особу, яка отруїлась ртуттю, потрібно перемістити зі зони ураження та забезпечити їй повний спокій. Після цього постраждалого можна госпіталізувати у медзаклад.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ