Прокуратура Запорізької області передала до суду справу кримінального авторитета «Анісіма». Його називають «смотрящим» у регіоні за часів режиму Віктора Януковича.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, "Анісім" візначився тим, що "обкладав даниною підприємців регіону, а також викачував гроші з комунальних підприємств, грабуючи запоріжців". Спеціальне досудове розслідування лобіював особисто прокурор області Валерій Романов, підозрюваний і його захист затягували передачу матеріалів до суду, доки сторона обвинувачення не домоглася встановлення обмежень у часі на ознайомлення зі справою.

Обвинувальний акт скеровано до Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя. Він містить інформацію про вчинки, котрі підпадають одразу під сім статей Кримінального Кодексу України. Серед них – створення злочинної організації, незаконне заволодіння майном в особливо великих розмірах, відмивання доходів, вимагання та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, незаконний обіг вогнепальної зброї тощо. В разі доведення провини, підозрюваний може опинитися на ґратами на строк до 15 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ