Керівник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень, журналіст Андрій Клименко припустив, що на борту затонулого російського крейсера «москва» могли бути дві ядерні боєголовки.

Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбук”.

«Друзі, фахівці кажуть, що за штатом на борту ркр »москва" є 2 ядерні боєголовки до крилатих ракет (можливо для багатьох це новина, але так і є, це корабель - носій ядерної зброї). Де ці боєголовки? Де вони були під час вибуху боєзапасу? Де точка на мапі? Координати? - Це компетенції РБ ООН, МАГАТЕ... До цього мають негайно долучитися прибережні держави Чорного моря - Туреччина, Румунія, Болгарія, Грузія", – каже Клименко. 

Заступник директора з міжнародних питань у Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (CACDS) Михайло Самустеж теж зазначає, що на борту москви могли знаходитися дві ядерні боєголовки.

“Вони могли бути не споряджені і зберігатися у захищеному місці, тому найбільш ймовірно, не були пошкоджені вибухом БК. Найшвидша демілітаризація вмф рф котрий не дотримується правил паління в місцях зберігання ядерної зброї, має допомогти уникнути подібних ситуацій у майбутньому”– наголосив Самустеж.

Нагадаємо, 13 квітня, українські військові підбили і підпалили російський крейсер «москва» та завдали йому серйозних пошкоджень.

Також, як писав «Вголос», Російські кораблі відійшли від берегів України після удару по «москві»

Читайте також:

ЗСУ підтвердили обстріл крейсера «москва» ракетою «Нептун»: російський корабель почав тонути

Ракетний крейсер «москва» щонайменше рік буде небоєздатним

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ