Цими вихідними центри вакцинації на Львівщині працюватимуть лише в суботу, повідомив у програмі «Актуальне інтерв’ю» на радіо «Вголос» регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

«Центри вакцинації працюватимуть в суботу у львівському кінотеатрі імені Довженка, а також в Червонограді, Стрию, Трускавці, Дрогобичі і Новояворівську. А в неділю, напевно, працювати не будуть. Адже це свято. Також  День медика. Має бути бодай один вихідний», - сказав він.

Олег Когут наголосив, що вакцинуватися можна і без попереднього запису, а в режимі живої черги. Понад те, він закликав мешканців активніше долучатися до щеплення.

«До кінця цього року планується вакцинувати мінімум половину населення області. Якщо вдасться – буде більше. Це орієнтовно 1 мільйон 200 тисяч людей», - повідомив медик.
Він нагадав, що для створення колективного імунітету, скасування карантину, потрібно провакцинувати 70% населення. Тобто на Львівщині – це майже два мільйони людей.
«Сподіваюся, ми досягнемо такого показника десь на початку наступного року, але при одній умові: якщо люди дійсно з розумінням поставляться і будуть іти на вакцинацію», - підсумував Олег Когут.

ІА "Вголос": НОВИНИ