Художник-переселенець із Луганська лежить вдягнутим у ліжку під картиною, яку сам колись написав.

На Житомирщині, у Коростишеві, потерпають від холоду в неопалюваній будівлі внутрішні переселенці.

Двоє інвалідів, що мешкають в одній із кімнат, намагались хоч якось зігрітися електрообігрівачем, проте головний лікар закладу С. Криворучко від’єднав у них кімнаті електропостачання, і з тих пір чоловіки буквально замерзають  у своїй кімнаті. Інформацію про цей кричущий випадок передає житомирське видання Область.онлайн.

Зазначається, що електропостачання в неопалюваному корпусі головний лікар від’єднав ще 14 грудня. Відтоді у кімнаті інвалідів панує лютий холод. Люди не знімають із себе верхнього одягу.  А у 80-річного художника Віктора Журавльова, який переїхав на Житомирщину з Луганщини, настільки погіршився стан, що він третю добу не встає із ліжка.

«Він плаче, просить щоб його вбили, бо не може терпіти холод. Ніхто, в тому числі і місцева влада, не реагує», – зазначається в публікації.

Соціальні служби навіть не хочуть прислати до недужого свого працівника, який хоч би чимось допоміг літньому чоловіку. Водночас, його стан із кожним днем погіршується.

Безпорадного чоловік лежить вдягнутим у ліжку під картиною, яку сам колись написав. На тумбочці поряд із ліжком керосинова лампа править переселенцям за освітлення в їхньому холодному помешканні.

ІА "Вголос": НОВИНИ